Celzouttherapie
Wat zijn celzouten?
 

Celzouten van dr. Schussler zijn lichaamseigen enkelvoudige mineralen die normaal bij iedereen aanwezig zijn in het lichaam. Deze celzouten zijn essentieel voor de goede werking van o.a. de stofwisseling. Als de stofwisseling door een gebrek aan celzouten niet goed meer kan functioneren, komt er een overbelasting en krijgt men gezondheidsklachten. Deze gezondheidsklachten kunnen zowel lichamelijk als geestelijk zijn.
 

Schussler zouten zijn geen medicijnen, men kan ze zonder problemen combineren met elke vorm van medicatie en of supplementen. Ik werk met de celzouten en ben positief verrast door het resultaat die deze celzouten geven.

De Schussler celzouten zijn afgeleid van de fundamentele bouwstoffen en mineralen van het lichaam, waaronder magnesium, calcium, kalium, enz. Deze therapie heeft de laatste jaren zeer veel bekendheid gekregen en is zeer geliefd bij een grote groep mensen vanwege de goede ondersteuning van verschillende lichaamsprocessen en het optimale resultaat.

Hoe bepaal je welke celzouten je nodig hebt?
Bij celzouttherapie breng ik de aanwezige inwendige verstoring in kaart en komt het lichaam m.b.v. de juiste mineralen geleidelijk aan weer terug in balans.
Door klachtenanalyse, evaluatie en de biotensor kan worden bepaald welke celzouten er nodig zijn.

Het zijn 27 verschillende celzouten samen met de hepaxen en de zell basic.